Zakaj so noži Victorinox priznani po vsem svetu?
Se potem, ko ste brskali po naši spletni strani sprašujete, ali so kuhinjski noži Victorinox res tako kvalitetni, kot jih opisujemo? Ali pa jih že uporabljate in bi želeli potrditev lastne pozitivne izkušnje? Bi radi spoznali več o podjetju Victorinox ter videli, kaj menijo strokovnjaki in domači kuharji po vsem svetu? Potem nadaljujte z branjem tega članka in si ustvarite lastno mnenje. V članku vam bomo kar se da objektivno predstavili dejstva, katera uvrščajo kuhinjske nože Victorinox kot najboljšo izbiro za vsako kuhinjo.

VEČ KOT 130 LET TRADICIJE

Družinsko podjetje Victorinox je ustanovil Karl Elsener leta 1897, s sedežem v Delemontu, Švica. Majhen, rdeči švicarski žepni nož, kateri nosi simbol križa in ščita, je emblem instante prepoznavnosti tega podjetja.Verjetno se vam poraja vprašanje: “Pa izdelujejo res original švicarske nože?”Odgovor je da. Victorinox je kreiral prvi in originalen švicarski nož. Vsi original Victorinox žepni noži imajo vgravirano unikatno serijsko kodo. Victorinox s svojimi švicarskimi noži že vrsto let opremlja švicarsko vojsko, kakor tudi NASA astronavte.

Vseh teh 130 let so predani razvoju najkvalitetnejših rezil in ni slučajnost, da so se znašli na prvem mestu tudi pri izbiri kuhinjskih nožev. Impresivna strokovnost se odraža v več kot 2,000 zaposlenih po vsem svetu. Varovanje okolja in obnovljivost virov je že vrsto let najvišja prioriteta. V svojih produkcijskih centrih ter od svojih dobaviteljev skrbno zahtevajo varčno in učinkovito uporabo virov, kakor tudi okolju prijazno proizvodnjo. Lahko se pohvalijo s certifikati ter nagradami kot: REACH certifikat - priznanje od švicarske fundacije za okolje, NSF certifkat - neodvisna inštitucija za kontrolo kvalitete. So člani nemške GreenDot ter RESY organizacije. Vsi kuhinjski noži so izdelani v Švici ter zato nosijo oznako “SwissMade”, ki je viden na nožu ali pakiranju.

ZMAGOVALCI NA RAZNIH TESTIRANJIH

Kuhinjski noži Victorinox so dolgoletni zmagovalec priznane revije “Cook's Illustrated” ter prva izbira spoštovane in neodvisne spletne strani ter oddaje o kuhanju “America’s Test Kitchen”. Poglejmo, kaj so o kuhinjskem nožu Victorinox napisali pri slednjem: “Leto za letom Victorinox Fibrox Pro kuhinjski nož odnese domov najvišje pohvale na naših testih. Že več kot desetletje imamo na razpolago več kot 50 teh nožev v naši testni kuhinji in naši kuharji jih dnevno uporabljajo vsaki dan za rezanje sadja, zelenjave in mesa, kakor tudi za sekljanje. Victorinox je resnično prestal test časa in še vedno ostaja naša top izbira noža za veliko večino domačih kuharjev. Vse to po 20ih letih testiranja in iskanja najboljšega kuhinjskega noža.”

Spletna stran CoolTools.org je podala sledeče mnenje: “Je lahek, lepo izbalansiran in smrtonosno oster. Ima udoben, oprijemljiv ročaj, kateri ne zdrsne iz rok tudi v stiku z vodo. Imamo 5 kuharjev v našem gospodinjstvu. To je nož, katerega vsi najprej zgrabijo. Mogoče ni tako super duper kot kuhinjski noži, ki smo jih testirali prej, ampak glede na ceno, se ga ne da premagat.”Na spletnem blogu Lifehacker.com so zapisali naslednje: “ V kolikor je ne poznate, revija Cook’s Illustrated je izjemna, brez oglasov, celovita in temeljita, dvomesečna revija za kuhanje, ki izvaja obširne teste o vsem, kar pišejo. Od tega, kako najboljše kuhati po receptu, do testiranj najboljših in najrazličnejših kuhinjskih pripomočkov. Tako da, kadar rečejo,da je Victorinox nož ocenjen skoraj enakovredno kot noži v vrednosti nad 100€, je to solidna potrditev. Victorinox Fibrox kuhinjski nož vas bo prišel vsega 30€ - kar je super cena za takšno kvaliteto, ki jo boste uporabljali vsakodnevno v kuhinji.”

MNENJA UPORABNIKOV

Verodostojnost kvalitete je mogoče preveriti tudi na spletni strani Amazon.com. Victorinox Fibrox Pro kuhinjski nož je največkrat prodan kuhinjski nož in ima že več kot 7,590 recenzij, s povprečno oceno 4,7 od 5. Pa si poglejmo, kaj so zapisali nekateri uporabniki:

Derek, 12 September 2017:“Reže stvari...in to zelo dobro. Kaj več še morate vedeti? Kupite jih že enkrat! No, zdaj pa zares. Želeli smo kupiti dozorele nože, ker doma radi kuhamo in smo bili že naveličani nizko kvalitetnih setov za nože. Naredil sem raziskavo in to so dejansko najboljši noži, ki jih lahko kupiš za ta denar (mimogrede, to je isto podjetje, ki je izumilo Švicarski žepni nož). Ste profesionalni šef? Če ne, verjetno ne potrebujete teh šefovskih nožev za 300€, če pa že ste, pa iskreno dvomim da bi lahko prepoznali razliko. Ročaj je zelo udoben in težina ter uravnoteženost ga naredita izjemno prijetnega za uporabo. Uživam ob uporabi Victorinox noža in sem impresioniran z vsemi do sedaj (nisem še uspel probati noža za kruh).”

Anne, 30 November 2016:“To je vsekakor OSTER nož. Želela sem ga probati takoj kakor sem ga dobila ter pred prvo uporabo tudi oprala. Ob tem sem si porezala prste – bodite pozorni, noži prispejo že zelo ostri!. Če ročaj ne bi bil tako poceni in brezvezen, bi mu dala 5 zvezdic. Kakorkoli, mislim da kvaliteta ročaja ni kos kvaliteti rezila, kateri reže skozi vse kot po maslu. Cena noža ni visoka, zato menim da so morda prihranili nekaj denarja na ročaju in namenili več za rezilo. Vidim smisel v tem in lahko živim s tem. Nož mi je zelo všeč in ga visoko priporočam.”Novi vnos od Anne, 12 april 2017: “Moje ljubezensko razmerje s tem nožem se nadaljuje. Prejšnji večer sem sprva mislila, da je nekaj narobe z mojim krompirjem ker je nož rezal skozenj kot da je iz masla. O moj – enostavno navdušujoče. Moja ljubezen samo raste. Po dodatnem raziskovanje po internetu in branja opisov (teh je na tisoče), mnogi izkušeni šefi navajajo, da je ročaj vredu in da ne drsi kot če bi ročaj bil bolj gladek. V tem trenutku se mi je vklopila lučka. Mislim da imajo prav. Prav tako sem šla iskat Victorinox nož za zelenjavo, kateri ima tudi nešteto pozitivnih komentarjev. Našla sem tudi manjšo različico kuhinjskega noža. Morala sem kupiti kar oba! Mislim, da lahko rečete da sem prehitro kritizirala ročaj, tako da nimam druge izbire kot da dvignem oceno na 5. Enostavno sem zaljubljena. Hvala Victorinox!