Pogoji poslovanja

PODATKI O PODJETJU
PODOBA d.o.o.
Celjska cesta 7
3250 Rogaška Slatina
Slovenija
DŠ: SI94193592
Matična številka: 6881319000
Telefon: 051 701 571
Email: info@roosternox.si

(v nadaljevanju Roosternox)

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

POGOJI SPLETNE TRGOVINE
Če soglašate s temi pogoji storitve predstavljate, da ste starejši od 16 let. Osebe, mlajše od 16 let morajo poslati potrditev staršev na info@roosternox.si.
Naših izdelkov ne smete uporabljati na kakršenkoli nezakonit ali nepooblaščen namen.
Ne smete posredovati nobenih virusov ali katerekoli kode destruktivne narave.
Če kršite katerega od pogojev, bomo takoj prenehali s storitvam vam.

SPLOŠNI POGOJI
Pridržujemo si pravico, da lahko kadarkoli spremenimo splošne pogoje poslovanja, zato jih večkrat preglejte.
Pridržujemo si pravico, da kadarkoli zavrnemo storitev iz kakršnegakoli razloga.
Razumeti morate, da se lahko vaša vsebina (brez podatkov o kreditni kartici) prenese nešifrirano in vključuje (a) prenose preko različnih omrežij in (b) spremembe, ki se prilagodijo tehničnim zahtevam povezovalnih omrežij ali naprav. Informacije o kreditni kartici so med prenosom prek omrežij vedno šifrirane
Strinjate se, da ne boste reproducirali, podvojili, kopirali, prodali, preprodali ali izkoriščali katerega koli dela storitve, uporabe storitve ali dostopa do storitve ali kakršnega koli stika na spletnem mestu, prek katerega je zagotovljena storitev, brez izrecnega pisnega dovoljenja.

VRSTE UPORABNIKOV
Za nakup registracija ni potrebna. Pravico do nakupa v spletni trgovini Roosternox imajo gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

DOSTOPNOST INFORMACIJ
Roosternox se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:
- podatke o podjetju Roosternox (ime in sedež podjetja, matična številka),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
- bistvene značilnosti blaga (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
- dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
- pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
- cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
- način plačila in dostave,
- časovno veljavnost ponudbe,
- rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
- pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

TOČNOST, DOSTOPNOST IN AKTUALNOST INFORMACIJ
Ne odgovarjamo, če informacije, ki so na voljo na tej spletni strani, niso točne, popolne ali aktualne. Vsako zanašanje na gradivo na tej spletni strani je na lastno odgovornost. Ta stran lahko vsebuje nekatere zgodovinske podatke. Zgodovinske informacije, nujno, niso aktualne in so na voljo samo za vašo referenco. Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo vsebino tega spletnega mesta, vendar vas nismo o tem zavezani obvestiti. Strinjate se, da je vaša odgovornost, da spremljate spremembe na naši spletni strani.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE
Zaradi narave poslovanja prek spleta ponudba in cene v spletni trgovini Roosternox ažurirajo in se spreminjajo pogosto, zato si pridržujemo pravico, da jih kadarkoli brez obvestila spremenimo. Cena v spletni trgovini Roosternox je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

NAROČILO IN CENE
Kupoprodajna pogodba med Roosternox in kupcem je v spletni trgovini Roosternox sklenjena v trenutku, ko Roosternox kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Roosternox kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Roosternox in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.
Kupec lahko pokliče in odda naročilo preko plačljive telefonske številke, ki je navedena v desnem zgornjem kotu spletne strani.

POSTOPEK NAKUPA
IZBIRA IZDELKA: Na spletni strani roosternox.si izberite izdelek in kliknite na povezavo Dodaj v košarico. Sistem obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite povezavo Nadaljuj z nakupovanjem in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite na povezavo Ogled košarice in sistem vas pripelje v košarico.
ODSTRANITEV IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE: V košarici se pod ceno izdelka, desno od podatka o količini nahaja gumb "Odstrani". S pritiskom na ta gumb boste odstranili izdelek iz košarice.
VSTOP NA BLAGAJNO: Za vstop na blagajno kliknite na rdeči gumb "Nadaljuj na blagajno", ki se nahaja desno pod kvadratkom za opombe.
PODATKI O PLAČNIKU: Izpolniti morate podatke o naslovu dostave: e-pošta, ime, priimek, naslov, mesto, država, poštna številka, telefonska številka; če želite, da vam račun izstavimo na podjetje, pa še davčno številko podjetja.Ko izpolnite zahtevana polja na tej strani, kliknete na gumb "Naprej na način dostave", ki se nahaja desno spodaj, pod obrazcem.
NAČIN DOSTAVE: Izberite način dostave in nato nadaljujete s klikom na gumb "Naprej na način plačila".
NAČIN PLAČILA: Izberite način plačila. Izbirate lahko med naslednjimi plačili: PayPal, Plačilo po predračunu, Po povzetju. Ko izberete način plačila nato v odseku "Naslov plačnika" izberete ali bo račun izdan na enak naslov ali na drug naslov. V primeru, da izberete "Uporabi drug naslov", je potrebno vnesti naslednje podatke: e-pošta, ime, priimek, naslov, mesto, država, poštna številka, telefonska številka; če želite, da vam račun izstavimo na podjetje, pa še davčno številko podjetja. Na koncu strani kliknemo na gumb "Potrdi naročilo" in tako smo potrdili in oddali naročilo. 
PREGLED IN SPREMEMBA NAROČILA: V vsakem koraku na blagajni je možno spremeniti podatke o naročilu, to storimo tako, da kliknemo na posamezne povezave, ki se nahajajo pod logotipom spletne strani in sicer: Košarica, Podatki o plačniku, Način dostave, Način plačila. 
V primeru, da naročilo izvedete preko mobilne naprave, se te povezave nahajajo na dnu strani. Če želite pregledati naročilo, kliknite na ikono z vozičkom "Pokaži povzetek naročila". 


OBVEŠČANJE IN OBVEZNOSTI
Pridržujemo si pravico, da zavrnemo naročilo, ki ste ga oddali pri nas. Po lastni presoji lahko omejimo ali prekličemo kupljene količine na osebo, gospodinjstvo ali naročilo. Te omejitve lahko vključujejo naročila, ki jih daje ista stranka ali isti račun, kreditna kartica stranke, ali se za dostavo uporabi isti naslov. V primeru, da spremenimo ali prekličemo vaše naročilo, vas lahko poskušamo obvestiti, nismo pa k temu zavezani. Pridržujemo si pravico omejiti ali prepovedati naročila, ki so po naši presoji namenjena trgovcem, preprodajalcem ali distributerjem.
Soglašate, da boste zagotovili aktualne, popolne in natančne podatke o nakupu in računu za vse nakupe v naši trgovini. Strinjate se, da boste takoj posodobili svoj račun in druge podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom in številkami kreditnih kartic ter datumi poteka veljavnosti, da bomo lahko dokončali transakcije in se po potrebi obrnili na vas.

DOSTAVA
Za nas pakete na območju Slovenije dostavlja kurirska služba Pošta Slovenija. Dostava je brezplačna za vsa naročila nad €90. Za manjša naročila zaračunamo poštnino €3,90. Več o dostavi si lahko preberete tukaj.

NAČINI PLAČILA
Spletna trgovina Roosternox omogoča naslednje načine plačila:
- po povzetju z gotovino ali plačilno kartico,
- po predračunu s predplačilom na račun SI56 0400 1004 7936 322 (NOVA KBM d.d.),
- s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, American Express, Discover (v okviru plačilnega sistema PayPal). Celoten prenos podatkov na spletnih straneh je kriptiran in šifriran.
- PayPal 

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika obvestite na info@roosternox.si za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

VREDNOSTNI BONI
Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga Roosternox.si proti plačilu pošlje kupcu v elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec (Roosternox.si d.o.o.) pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Roosternox.si.
Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini Roosternox.si. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj lahko za pomoč pišete na info@roosternox.si. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.
Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je možno unovčitvi pri večih nakupih, tako dolgo dokler še ima bon vrednost. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati.
Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje "Darilna kartica ali koda popusta" vpišite 16-mestno kodo darilne kartice in kliknite "Potrdi". Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.
Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust.

IZDAJA RAČUNA
Roosternox po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
Roosternox lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

DOSTOP DO NAROČILA (POGODBE)
Dostop do oddanega naročila je možen preko povezave, ki jo vam posredujemo na e-poštni naslov, ki ste ga oddali ob naročilu. Ob kliku na povezavo se vam odpre spletna stran, na kateri so navedeni vsi podatki, ki ste jih oddali ob naročilu.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@roosternox.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti).
Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: PODOBA d.o.o. Celjska cesta 7, 3250 Rogaška Slatina. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

NEOBSTOJ PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE
Kupec v primeru potiska na nože nima pravice odstopiti od pogodbe, saj je le to izdelano po njegovih natančnih navodilih in je prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

GARANCIJA
Victorinox za svoje izdelke zagotavlja doživljenjsko garancijo za kakršnekoli napake v materialu in izdelavi (razen za elektronske komponente 2 leti), z določenimi omejitvami. Vsi noži in orodja so iz prvovrstnega nerjavečega jekla. Izvzeta je garancija pri normalni obrabi ali v primeru nepravilne uporabe oziroma zlorabe

VARNOST
Roosternox uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Roosternox in 2Checkout. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Roosternox.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Roosternox navedene osebne podatke ob oddaji naročila uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje podatkov za dokončno izvedbo naročila, pošiljanje obvestila za zaključitev naročila v roku 24 ur in za pošiljanje računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. 
Podatke posredovane ob prijavi na e-novice uporablja za namene marketinga, novic, novosti in ostalo vsebino, povezano s trgovino Roosternox.si.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Več o varovanju osebnih podatkov si preberite tukaj.

KOMUNIKACIJA
Roosternox bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Roosternox izrecno spoštoval.

OCENE, MNENJA IN PRIPOROČILA
Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
Roosternox omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Roosternox pregleda. Roosternox ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Roosternox ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in spletni trgovini Roosternox dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Roosternox ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Roosternox-a, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Roosternox.

PRAVNO OBVESTILO
Spletna trgovina Roosternox in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Roosternox se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Roosternox včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo Roosternox kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).
Za morebitne poškodbe s produktom ne odgovarjamo. S produktom je potrebno ravnati dogovorno in previdno. 

PRITOŽBE IN SPORI
Roosternox spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Roosternox se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@roosternox.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Roosternox bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Roosternox se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Roosternox prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Roosternox, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pre-loader