Sesekljajte zelišča kot profesionalec
Kako pravilno sesekljati zelišča, tako da bodo ta perfektno postrežena na domačem krožniku? Napotki, ki si jih lahko preberete spodaj, so dani s strani vrhunskih kuharjev. Če boste sledili napotkom v tem videoposnetku, boste tako rekoč sledili napotkom vrhunskih kuharjev. Uspešno sesekljana zelišča vam želimo. Pa dober tek!
Če želite perfektno sesekljati (ang. “rock chop”) zelišča, sledite naslednjim korakom:
- Ločite liste zelišča od stebla.
- Prste roke, s katero držite zelišča, skrčite v obliko šape.
- Sesekljajte zelišče na manjše kose.
- Z na grobo sesekljanimi zelišči tvorite kup ter položite rob rezila direktno na kup.
- Uporabite prste, s katerimi ste držali zelišča, da lahkotno primete rezilo in ga fiksirate bolj kot ne na enem mestu.
- Bodite previdni in se s prsti ne približujte ostremu robu. Držite rezilo čimbolj ob hrbtenici noža.
- Istočasno premikajte ročaj noža gor in dol ter naprej in nazaj čez kup zelišč.
- Ponavljajte dokler zelišča niso sesekljana na želeno velikost.