Zasebnost in piškotki

IZJAVA O ZASEBNOSTI
Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Upravitelj spletne trgovine Roosternox, PODOBA d.o.o. (v nadaljevanju Roosternox), je v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (uredba GDPR) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. PODOBA d.o.o. (v nadaljevanju Roosternox) je tudi upravljavec osebnih podatkov.

Za potrebe poslovanja Roosternox zbira naslednje uporabnikove podatke:
- ime in priimek,
- naslov in kraj dostave paketa,
- naslov in kraj za izdajo računa,
- naslov elektronske pošte,
- kontaktno telefonsko številko,
- podjetje,
- ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Roosternox,
- in druge podatke za izboljšanje uporabniške izkušnje nakupa 

NAMEN ZBIRANJA IN UPORABA PODATKOV
Podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne uporabljamo za drug namen. Roosternox navedene osebne podatke ob oddaji naročila uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje podatkov za dokončno izvedbo naročila, pošiljanje obvestila za zaključitev naročila v roku 24 ur, odpremo naročila in za pošiljanje računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Podatke uporabimo kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (poslano e-poštno obvestilo o zapuščeni nakupovalni košarici z nameno dokončanja nakupa).

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. 
Podatke posredovane ob prijavi na e-novice uporabljamo za namene marketinga, novic, novosti in ostalo vsebino, povezano s trgovino Roosternox.si.

PRIVOLITEV
Ko oddate naročilo ste seznanjeni in se strinjate z našimi pogoji poslovanja. Ob oddaji naročila vas bomo vprašali, če želite prejemati naše e-novice. 

Kako se odjavim iz e-novic?
Če se po tem, ko ste oddali privolitev, premislite, lahko le to prekličete, tako, da nam na e-pošto info@roosternox.si pošljete sporočilo "ODJAVA z e-novic".

Pravice posameznika, stranke Roosternox
Vsak posameznik ima naslednje pravice v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov:
- Pravica do odstopa/seznanitve z lastnimi osebnimi podatki (podatke o stranki, ki se hranijo)
- Pravico do popravka osebnih podatkov
- Pravico do izbrisa osebnih podatkov (ko osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so obdelujejo in hranijo, v primeru preklica privolitve ali v primeru obdelave podatkov brez privolitve. Pravica do pozabe osebnih podatkov ni absolutna - kar temelji na zakonu je močnejše od naše volje)
- Pravica do omejitve obdelave
- Pravica do prenosljivosti podatkov (posameznik ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki nam jih je posredoval, da te prenese drugemu upravljavcu)
- Pravica do ugovora
- Pravica do pritožbe nadzornemu organu, ki jo najdete na naslednji povezavi https://www.ip-rs.si/obrazci/varstvo-osebnih-podatkov/

Dolžnost upravljavca osebnih podatkov
- Kot upravljavec smo dolžni, da v roku 1 oziroma 2 mesecev od oddaje vaše zahteve (pravice) reagiramo.

VARNOST
Za zaščito vaših osebnih podatkov sledimo Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov, razumnim previdnostnim ukrepom in upoštevamo najboljše prakse industrije, da se prepričamo, da podatki niso neustrezno izgubljeni, zlorabljeni, dostopni, razkriti, spremenjeni ali uničeni.
Če nam posredujete podatke o vaši kreditni kartici, so podatki šifrirani s tehnologijo varne vtičnice (SSL) in shranjeni s šifriranjem AES-256.

IZJEMNO RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV
Podatki, ki jih Roosternox zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, uredbi ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Roosternox-a.

HRANJENJE PODATKOV
Podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na prejemanje e-novic hranimo do preklica. Privolitev za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

O PIŠKOTKIH
Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo.

Za več informacij o piškotkih, kako deujejo in kako jih onemogočite obiščite spletno stran http://www.allaboutcookies.org.

SLEDENJE AKTIVNOSTI NA STRANEH
- “Log datoteke” sledijo in beležijo aktivnosti, ki jih izvedete na spletni strani. Tukaj se beležijo naslednji podatki: IP naslov, tip brskalnika, ponudnik internetnih storitev, referenčne strani, strani iz katerih ste prišli in datum/čas aktivnosti.
- “Web beacons,” “tags,” in “pixels” so elektornske datoteke uporabljene za beleženje informacij kako uporabljate spletne strani.

PLAČILO
Če za dokončanje nakupa izberete neposredni plačilni prehod, Shopify shranjuje podatke o kreditni kartici. Šifrira se preko standarda varnosti podatkov industrije plačilnih kartic (PCI-DSS). Podatki o nakupni transakciji so shranjeni samo toliko časa, kolikor je potrebno za dokončanje nakupne transakcije. Ko je leto dokončano, se informacije o nakupu transakcije izbrišejo.
Vsi neposredni plačilni prehodi se držijo standardov, ki jih določi PCI-DSS, kot jih upravlja Svet za varnostne standarde PCI, kar je skupno prizadevanje blagovnih znamk, kot so Visa, Mastercard, American Express in Discover.
Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno obdelavo podatkov kreditnih kartic s strani naše trgovine in njenih ponudnikov storitev.
Če želite več informacij, si jih lahko preberete še pogoje poslovanja storitve Shopify (https://www.shopify.com/legal/terms) ali izjavo o zasebnosti (https://www.shopify.com/legal/privacy).

STORITVE TRETJIH OSEB
Na splošno bodo drugi ponudniki, ki jih uporabljamo, zbirali, uporabljali in razkrivali vaše podatke v obsegu, ki je potreben za opravljanje storitev, ki nam jih posredujejo.
Vendar pa imajo nekateri ponudniki drugih storitev, kot so plačilni prehodi in drugi procesorji plačilnih transakcij, svoje lastne pravilnike o zasebnosti v zvezi z informacijami, ki jih moramo zagotoviti za vaše transakcije, povezane z nakupom.
Za te ponudnike priporočamo, da preberete njihove pravilnike o zasebnosti, da boste lahko razumeli način, kako bodo ti ponudniki obdelovali vaše osebne podatke.
Upoštevajte zlasti, da se lahko nekateri ponudniki nahajajo na lokaciji, ki ima drugačno pristojnost. Torej, če se odločite, da nadaljujete z transakcijo, ki vključuje storitve ponudnika tretjih oseb, lahko vaše informacije postanejo predmet zakonov pristojnosti, v katerih se nahaja ta ponudnik storitev ali njegove storitve.

Obdelovalci
Roosternoox je upravljavec osebnih podatkov, tretje stranke, s katerimi sodelujemo za namene opravljanja storitev pa so obdelovalci. Obdelovalci, s katerimi sodelujemo so:
- Pošta Slovenija ima dostop do podatkov za opravljanje storitev dostave naročil. Podatki do katerih ima dostop: ime in priimek, naslov dostave in telefonska številka. Podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hrani v skladu z veljavno zakonodajo.
- Shopify ima dostop do podatkov za storitev spletne platforme za elektronsko poslovanje, ki nam omogoča prodajo izdelkov in storitev. Podatki do katerih ima dostop: ime in priimek, naslov dostave, naslov za izdajo računa, e-pošto, telefonsko številko, podatke o načinu plačila in IP naslov. Podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hrani v skladu z veljavno zakonodajo.
- eRačuni- ima dostop do podatkov za opravljanje storitev e-računovodstva in blagajniško poslovanje. Podatki do katerih ima dostop: ime in priimek, naslov za izdajo računa in šifra stranke za opravljanje storitev e-računovodstva in blagajniško poslovanje. Podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hrani v skladu z veljavno zakonodajo.
- The Rocket Science Group, LLC ima dostop do podatkov za opravljanje storitve pošiljanja e-pošte v primeru, da ste se prijavili na e-novice. Podatki do katerih ima dostop: ime, priimek in e-pošta. Podatke v okviru pogodbenega razmerja hrani do zahteve za izbris posameznika.
SENDINBLUE (Brevo) ima dostop do podatkov za opravljanje storitve analiziranja naročil ter pošiljanja e-pošte v primeru, da ste se prijavili na e-novice. Podatki do katerih ima dostop: ime in priimek, e-naslov, telefonska številka, podatke o naročenem izdelku, številu naročil, vrednosti naročil. Podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hrani v skladu z veljavno zakonodajo.

IZBOLJŠANJE UPORABNIŠKE IZKUŠNJE 
Vaše osebne podatke bomo uporabili za zagotovitev targetiranih oglasov in marketinškega komuniciranja, za katerega verjamemo, da vas zanima. Za več informacij o tem, kako targetirano oglaševanje izgleda, si lahko preberete na Network Advertising Initiative’s (“NAI”) izobraževalni strani http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work. 

Odjava iz targetiranega oglaševanja
Kadarkoli se lahko odjavite iz targetiranega oglaševanja. Odjavo izvedete tukaj:
- FACEBOOK - https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
- GOOGLE - https://www.google.com/settings/ads/anonymous

Dodatno, odjavite se lahko tudi na Digital Advertising Alliance’s opt-out portalu na http://optout.aboutads.info/.

POVEZAVE
Ko kliknete na povezavo v naši trgovini, vas lahko pelje iz našega spletnega mesta. Za prakso zasebnosti na drugih spletnih mestih ne odgovarjamo in vas spodbujamo, da preberete njihove izjave o zasebnosti.

PRIVOLITEV STAROSTI
S privolitvijo strinjanja s pogoji poslovanja potrjujete, da ste stari nad 16 let. 

SPREMEMBE IZJAVE O ZASEBNOSTI
Pridržujemo si pravico, da lahko kadarkoli spremenimo pravilnik o zasebnosti, zato ga preglejte večkrat. Spremembe in pojasnila bodo začele veljati takoj ob njihovi objavi na spletni strani. Če bomo izjavo o zasebnosti spremenili bistveno, vas bomo o tem tudi obvestili.

VPRAŠANJA IN KONTAKTNI PODATKI
Če želite: dostopati, popravljati, spreminjati ali izbrisati vse osebne podatke, ki jih imamo o vas, prijaviti pritožbo ali preprosto želite več informacij, se obrnite na našega pooblaščenca za skladnost z zakoni na info@roosternox.si ali po pošti na naslov PODOBA d.o.o., Celjska cesta 7, 3250 Rogaška Slatina.

Pre-loader