Kako na drobno nasekljati zelenjavo (Brunoise)?
Kako pravilno na drobno nasekljati zelenjavo, tako da bo ta perfektno postrežena na domačem krožniku? Napotki, ki si jih lahko preberete spodaj, so dani s strani vrhunskih kuharjev. Če boste sledili napotkom v tem videoposnetku, boste tako rekoč sledili napotkom vrhunskih kuharjev. Uspešno nasekljano zelenjavo na drobno vam želimo. Pa dober tek!
Če želite na drobno nasekljati (ang. “brunoise”) zelenjavo, v tem primeru por, sledite naslednjim korakom:
- Prepolovite por.
- Skrčite prste s katerimi držite por in z dlanjo tvorite obliko šape (ang. “claw grip”).
- Por najprej s tehniko vlečenja noža proti sebi narežite na dolge tanke trakce. Med vlečenjem noža proti sebi naj bo konica noža obrnjena navzdol, ročaj pa rahlo privzdignjen.
- Na drobno nasekljajte por, tako da vzamete majhen del na trakce narezanega pora in ga začnite rezati prečno. Dobili boste majhne, fine kocke.
- Režite z rahlim zibanjem (ang. “rocking motion”), tako da se rezilo giblje od konice proti peti noža.