Kako pripravimo šparglje?

Pomlad prinaša obilje sveže zelenjave, šparglji pa so med prvimi, ki se pojavijo na naših mizah. Priljubljeni niso samo zaradi svoje hrustljave teksture in subtilnega okusa, ampak so cenjeni tudi zaradi svojih zdravstvenih koristi, vključno z visoko vsebnostjo vlaknin in obilico vitaminov.

Pridružite se Danielu Hummu, svetovno znanemu kuharju iz prestižne restavracije v New Yorku s tremi Michelinovimi zvezdicami, ki nam bo pokazal, kako pravilno pripravimo šparglje za kuhanje.

Navodila:
Za pripravo špargljev začnemo z njihovim temeljitim čiščenjem v hladni vodi. To bo odstranilo morebitne ostanke zemlje ali peska. Nato odrežemo olesenele konce, kar omogoča boljšo teksturo in okus.

Pri lupljenju špargljev bodite nežni, da ohranite čim več zelenega dela, ki je poln okusa. Po lupljenju šparglje obrežemo še na vrhu in jih za enakomerno kuhanje zvežemo v šop.

Nasvet za izbiro in hranjenje špargljev

Izbirajte šparglje, ki imajo čvrste in neolupljene konce, saj so to znaki svežine. Shranjujte jih v hladilniku, zavite v vlažno krpo, da ostanejo sveži do dva tedna. Za najboljše rezultate šparglje uporabite čim prej po nakupu.