Akcija: Ob nakup 2 ali več izdelkov vam podarimo 5% popust, ki se upošteva na blagajni.

Kari, ustanoviteljica mesne akademije in nominirana mojstrica mesarstva s strani fundacije James Beard, nam bo v spodnjem videu predstavila razliko med ravnim in zavitim nožem za izkoščevanje. Razložila nam bo, kdaj uporabimo katerega.

Po katerem nožu posežemo je odvisno od trdote mesa, ki ga odstranjujemo:

Ravno trdo rezilo - uporabimo ga pri izkoščevanju, ko obrezujemo trše meso okrog kosti. Ker je rezilo ravno in trdo, lahko z njim lepo odrežemo tanke rezine mesa in odstranimo že nekaj odvečne maščobe.

Zavito fleksibilno rezilo - uporabimo ga pri izkoščevanju mehkejšega mesa med kostmi, kot je ledje. Ker je rezilo zavito in fleksibilno, lahko z njim gladko sledimo obliki kosti in tako lepo ločimo meso od kosti. S tem nožem lahko enostavno odstranimo še nezaželeno maščobo iz mesa, ter ga narežemo na kocke.

V spodnjem videu si podrobneje oglej, kako Kari izkoščiči svinjsko ramo.