Akcija: Ob nakup 2 ali več izdelkov vam podarimo 5% popust, ki se upošteva na blagajni.
Rezilo švicarskega noža je izjemno ostro, zato je pravilno rokovanje z njim zelo pomembno.

Tehnike rezanja:

Rezanje stran od sebe


Osnovna tehnika rezanja, priporočljiva za začetnike.

Koraki rezanja:

1. Ročaj noža primemo čim bližje rezilu.
2. Rezilo v smeri stran od sebe potegnemo navzdol po palici.
3. Bolj navpično bomo položili rezilo na palico, globje bomo lahko zarezali vanjo.

S to tehniko bomo najlažje naredili ostro konico na palici.

Rezanje kot žaganje


Tehnika rezanja, kjer rezilo uporabljamo kot žagico.

Koraki rezanja:

1. Rezilo med rezanjem premikamo z gibanjem naprej in nazaj (kot bi žagali).
2. Med gibanjem naprej in nazaj rezilo počasi potiskamo navzdol.
3. Za najučinkovitejši rez, rezilo ves čas premikamo od začetka rezila pa vse do konice rezila.

S to tehniko lahko prerežemo na pol žemljico, brez da bi jo pri tem zmečkali.

Rezanje po dolžini


Tehnika rezanja, s katero palico prerežemo po dolžini.

Koraki rezanja:

1. Palico pokončno položimo na trdno površino.
2. Rezilo noža nastavimo točno čez sredino površine kroga palice.
3. Vzamemo drugo palico, s katero nežno zatolčemo rezilo v palico.
4. Z rahlimi premiki usmerjamo rezilo navzdol po palici.

S to tehniko si po celotni dolžini ločimo palico na pol.

Vir slik: @youtubefeliximmler
Vir članka: Crafting with the Pocketknife, Felix Immler