7 nepogrešljivih žepnih nožev za preživetje

Danes nikoli ne vemo, kaj se bo zgodilo naslednji trenutek. Čakamo na semaforju, pa se v nas zaleti neprevidni voznik, uživamo v prelepem zasneženem gorovju, pa se nenadoma vsuje plaz ali pa gremo na izlet v gozd in se izgubimo. V takšnih in drugačnih situacijah ljudje vklopimo preživetveni nagon. Nagon, ki nam ne dovoli, da bi se vdali dani situaciji.

In kako si lahko v takšnih situacijah izboljšamo možnosti za preživetje?

Tukaj si oglejte 7 žepnih nožev, ki vam bodo pomagali tako pri vsakodnevnih izzivih, kot pri resnih, življenjsko nevarnih okoliščinah. So žepni noži, ki na enem mestu nudijo mnogo orodij.


Mali žepni nož Classic

Pravi mali čudež.
Tako majhen, da ga lahko imate s seboj na sestanek ali gala dogodek, pa ga sploh opazili ne boste, dokler ga ne boste potrebovali. Z rezilom in škarjami si hitro kaj odrežete. Dokler pa se ne znajdete v težkih okoliščinah, vas že zobotrebec lahko reši pred neprijetno situacijo. Po kosilu si lahko z njim na hitro očistite zobe.
Mali, s 7 orodji izjemno funkcionalen žepni nož, ki ga lahko imate povsod s seboj. Shranite ga lahko v majhen žep ali si ga obesite na ključe. 

 Za ogled in podrobnejši opis noža kliknite tukaj.

 

Gozdni žepni nož Forester

Žepni nož, primeren za tiste, ki radi preživljate čas v naravi.
Vsebuje orodja, ki jih potrebujete za preživetje v gozdu. Z žago za les si boste narezali manjše veje za ogenj in večje za začasno zavetje pred nočjo. Z rezilom pa si lahko pomagate ustvariti iskrice, da zakurite ogenj. Tako boste na suhem in varnem pred mrzlo nočjo.  
S švicarskim nožem Forester in njegovimi 12 orodji boste tako varni tudi globoko v gozdu.

 Za ogled in podrobnejši opis noža kliknite tukaj.

 

Žepni nož za kampiranje Trailmaster

Žepni nož, primeren za tiste, ki radi veliko kampirate in zahajate v hribe.
Z žago za les, šilom in velikim valovitim rezilom si uredite udoben prostor okrog šotora, si pripravite in zakurite topel ogenj ter se brezskrbno namestite pod zvezdnatim nebom. Ko postanete lačni si z odpiračem za konzerve odprete prebranec, ki ga pogrejete na ognju in si tako privoščite še topel in okusen obrok.
Gre za kompakten, a hkrati robusten žepni nož, ki je z 12 orodji narejen za vse, ki vas preživetje v naravi navdušuje in vznemirja.

Za ogled in podrobnejši opis noža kliknite tukaj.

 

Potovalni žepni nož Tinker

Žepni nož, primeren za tiste, ki ste veliko na poti. 
Ker na potovanjih nikoli ne vemo, kaj nas lahko doleti, boste s tem žepnim nožem vedno pripravljeni na morebitne ovire in izzive. In ker velikokrat potujemo tudi sami, bo to zelo priročen sopotnik. Tako se z dano situacijo ne boste rabili spopasti sami. Ob sebi boste imeli žepni nož, ki vam bo ves čas nudil maksimalno pripravljenost za pomoč. 
Žepni nož, ki vsebuje 2 rezili in 3 različne izvijače, vsega skupaj 12 različnih orodij. S tem švicarskim nožem boste imeli pomoč pri roki kjerkoli, pa naj si bo to na drugem koncu sveta.

Za ogled in podrobnejši opis noža kliknite tukaj

 

Pustolovski žepni nož Huntsman

Žepni nož, ki ga boste veseli, če radi odkrivate nove poti v naravi.
Z žago za les si boste lahko utirali pot skozi gosto grmičevje in tako odkrivali nove poti na svojih pustolovščinah. Z vsega skupaj 15 orodji ta žepni nož vsebuje vse, kar potrebuje ob sebi navdušenec nad naravo in preživetjem v njej.
Tako boste s tem švicarskim nožem v žepu zmeraj v pripravljenosti na pustolovske prigode.

Za ogled in podrobnejši opis noža kliknite tukaj.

 

Delavski žepni nož Deluxe Tinker

Žepni nož, primeren za gradbince.
Klešče, nastavek za rezanje žic in orodje za zvijanje žic vam bodo lahko rešili dan na gradbišču. Švicarski nož, ki vsebuje kar 17 orodij, a je ta še vedno dovolj majhen, da ga lahko imate ves čas s seboj. 
Ker je na gradbišču vedno pestro, boste imeli s tem švicarskim nožem ob sebi orodja, ki jih potrebujete za delo in žepni nož, ki vam bo pomagal v primeru nezgode.

 Za ogled in podrobnejši opis noža kliknite tukaj.

 

Delavnica v žepnem nožu Work Champ

Združite delavnico s šampionom in dobili boste ta super žepni nož.
Nepogrešljivi večnamenski žepni nož, z vsega skupaj kar 21 orodji. Gre sicer za večji žepni nož, a še vedno dovolj majhen, da ga lahko povsod s seboj. Pravzaprav, ko boste z njim preživeli 1 dan, si več ne boste znali predstavljati, da bi še kdaj bili brez njega. Z njim lahko režete, vrtate, pilite, zavijate in žagate, skratka, popravite vse, kar si zadate.
Tako imate ob sebi pravo delavnico, zapakirano v švicarski nož, s katerim boste vedno in povsod varni. Z njim se lahko rešite in izognete marsikateri oviri, na katero boste naleteli. 

Za ogled in podrobnejši opis noža kliknite tukaj.

 

Premislite, v kakšni situaciji bi se lahko kaj hitro znašli. Se veliko nahajate v mestu, ste pustolovec po duši, radi zaidete v visokogorje ali se velikokrat z družino odpravite kampirat? Glede na vaš odgovor si izberite svoj nepogrešljivi žepni nož za preživetje in pojdite v vsak dan pogumni in pripravljeni. Pa ne pozabite, da ste navkljub neprevidnim voznikom, v globinah gozda, visoko v zasneženih gorah ali kjerkoli na drugem koncu sveta, z žepnim nožem ob sebi vedno varni.

Viri slik: @ineedthebestoffer, @messerforum, @i.ytimg, @olegkukharuk, @hiveminer, @amazon, @youtubefeliximmler.