Kako pravilno narezati zelenjavo na trakce, tako da bo ta perfektno postrežena na domačem krožniku? Napotki, ki si jih lahko preberete spodaj, so dani s strani vrhunskih kuharjev. Če boste sledili napotkom v tem videoposnetku, boste tako rekoč sledili napotkom vrhunskih kuharjev. Uspešno razrezano zelenjavo na trakce vam želimo. Pa dober tek!

Če želite narezati zelenjavo na trakce (ang. “Julienne”), v tem primeru korenček, sledite naslednjim korakom:

  • Odrežite eno stran korenčka, da dobite ravno dno. To bo povečalo stabilnost in natančnost pri rezanju
  • Prste roke, s katero držite korenček, skrčite v obliko šape (angl “claw grip”). Členki te roke služijo kot vodnik za rezilo, kar bo doprineslo k hitrejšemu rezanju ter izničilo tveganje da si odrežete konice prsta!
  • Narežite korenček v trakove, tako da rahlo zibate rezilo od konice proti peti (ang. “rocking” tehnika)
  • Da bi narezali korenček na trakce (ang. “julienne”), vzemite enega od širokih trakov in ga fino narežite po dolžini, tako da vlečete nož proti sebi. Med tem gibanjem, mora biti konica noža usmerjena navzdol, ročaj pa rahlo povzdignjen